Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση σε βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Θεατρικές τεχνικές και παιχνίδια ως εργαλεία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

        
  Οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Θεατρικές τεχνικές και παιγνίδια  στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» την Κυριακή 22/03/2015. 
           Το εργαστήριο θα έχει διάρκεια 6 διδακτικές ώρες, θα διεξαχθεί στο Χώρο Τέχνης 14Η ΜΕΡΑ (Καλλιρόης 10, Αθήνα/ Μετρό: Ακρόπολη – Τραμ: Βουλιαγμένης / Χάρτης: http://www.14mera.gr/map.asp)  από τις  09.45 – 14.00 και απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς  (25 από κάθε Διεύθυνση).
        Πρόκειται για βιωματικό εργαστήριο Διερευνητικής Δραματοποίησης (inquiry drama), που επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες σε ζητήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσα από τη βιωματική σχέση με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Σε αυτό θα διερευνηθούν τρόποι ώστε καθένας να μπορεί να αξιοποιεί με καλλιτεχνική και παιδαγωγική ευαισθησία κατάλληλα παιχνίδια και θεατρικές τεχνικές που αποσκοπούν στη δημιουργία συγκινησιακών και στοχαστικών βιωμάτων για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.     
Το εργαστήριο θα συντονίσει ο κ. Σίμος Παπαδόπουλος, Λέκτορας Θεατρολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης - Εμψυχωτής Θεάτρου.

 Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ντύσιμο ελαφρύ και βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες.

                 Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα    http://goo.gl/forms/HS7lyieruk   έως την Τρίτη  17/03 /2015.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...