Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

«Τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Λακωνική Μάνη στις 22, 23 και 24 Μαρτίου 2019»



 

 

  Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ και Δ΄ Αθήνας, δια των Υπεύθυνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνουν τριήμερο βιωματικό - επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μάνη σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (νυν ΚΕΑ) Μολάων στις 22, 23 και 24 Μαρτίου 2019 με θέμα:


«Το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον μιας ιδιαίτερης περιοχής και η αειφορική διαχείρισή της στο πλαίσιο  των αρχών της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη»

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης είναι η κατανόηση της σχέσης αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με το φυσικό, ιστορικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον διαχρονικά καθώς και την αειφορική διαχείρισή τους στο πλαίσιο των αρχών της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ).
Παρατηρώντας τα γεωμορφολογικά και δομικά στοιχεία του τοπίου και μελετώντας το ιστορικο-πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνικής Μάνης, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, θα καταγράψουν και θα διασαφηνίσουν περιβαλλοντικές και κοινωνικοπολιτιστικές έννοιες, θα κατανοήσουν περιβαλλοντικά προβλήματα από την ανθρώπινη δραστηριότητα και θα διαμορφώσουν στάσεις και συμπεριφορές σχετικά με το θέμα του σεμιναρίου.
Οι εκπαιδευτικοί  που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν το σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα  https://goo.gl/forms/OuWX8BJGVRJm7pCk2  έως την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Οι εκπαιδευτικοί θα επιβαρυνθούν τα έξοδα μετακίνησης (με μισθωμένο λεωφορείο), διαμονής και διατροφής. 
Κόστος συμμετοχής: 165 ευρώ με ημιδιατροφή