Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ενδεικτικό σχέδιο υποβολής προγράμματος για την κλιματική κρίση

 


Όλοι παρατηρούμε με αγωνία και αντιλαμβανόμαστε καθημερινά ότι στον πλανήτη μας μεταβάλλονται συνεχώς οι εσωτερικές σχέσεις ισορροπίας. Μάλιστα οι μεταβολές αυτές, τα τελευταία χρόνια, παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις με δυσάρεστες και καταστρεπτικές συνέπειες. Μία από αυτές, η αλλαγή του κλίματος, θα επηρεάσει καθοριστικά μέσα στον 21o αιώνα τομείς όπως: το περιβάλλον, η υγεία, η οικονομία, η κοινωνία, τα οικοσυστήματα, η ασφάλεια και η ειρήνη (Ε. Χατζηελευθερίου, 2019)

Η εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην κατανόηση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Για τον λόγο αυτό προτείνεται τη φετινή σχολική χρονιά η ενασχόληση των μαθητών με το θέμα της κλιματικής αλλαγής για την απόκτηση πληροφοριών και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τους κινδύνους που συνεπάγεται η κλιματική αλλαγή. 

Στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο επισυνάπτεται ενδεικτικό σχέδιο υποβολής προγράμματος για την κλιματική κρίση με ενδεικτικό υλικό για την υποστήριξή του καθώς και προτεινόμενες δράσεις:

Ενδεικτικό σχέδιο υποβολής προγράμματος για την κλιματική κρίση

Επίσης, στο  ηλεκτρονικό βιβλίο https://sxediaergasias.weebly.com/ θα βρείτε  προτάσεις και ιδέες για θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ώστε να σχεδιάσετε το πρόγραμμά σας  με βάση τις αρχές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, καταθέτοντας ενδεικτικά σχέδια ανάπτυξης στις βασικές θεματικές ενότητες της Π.Ε.