Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο για το Πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών» της Action Aid την 1η-2-2021

 

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, μέσω την Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το τμήμα εκπαίδευσης της Action Aid,  διοργανώνουν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο:

«Αλφαβητάρι Οικονομικών» 

τη Δευτέρα 1/2/2021 και ώρες 18:00 – 20:30.

Σκοπός του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν η μεθοδολογία και οι στόχοι του προγράμματος οικονομικής εκπαίδευσης και να εφαρμοστεί συμμετοχικά μια επιλογή δραστηριοτήτων από το εγχειρίδιο του Προγράμματος «Αλφαβητάρι Οικονομικών» για το Δημοτικό. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα σταλεί ταχυδρομικά το έντυπο εγχειρίδιο και θα δοθεί πρόσβαση στο προσαρμοσμένο ηλεκτρονικό υλικό για εφαρμογή εξ αποστάσεως.

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Εκπαίδευσης και το εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Υλικό «Αλφαβητάρι Οικονομικών» έχει σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών που κατανοούν το περίπλοκο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον και είναι σε θέση να λαμβάνουν ενημερωμένες κοινωνικές και οικονομικές αποφάσεις, ώστε να γίνουν οι ίδιοι φορείς αλλαγής για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Το Εκπαιδευτικό Υλικό απαρτίζεται από ένα εγχειρίδιο δραστηριοτήτων για τον/ην εκπαιδευτικό και ένα τετράδιο με φύλλα εργασίας για το μαθητή και τη μαθήτρια, ξεχωριστό για κάθε βαθμίδα. 

Εκπαιδευτές του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι οι συνεργάτες της Action Aid:

Ιωάννα Γεωργούλη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Συστημικής Προσέγγισης και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Θοδωρής Παπασταθόπουλος, Ειδικός Παιδαγωγός (MA) με πολυετή εμπειρία σε σχολικά και θεραπευτικά πλαίσια στην Αγγλία και την Ελλάδα

Κωστής Στεργίου, Οικονομολόγος και Διδάκτορας Παιδαγωγικής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με πολυετή εμπειρία ως οικονομολόγος– σύμβουλος επιχειρήσεων, εκπαιδευτής, εκπαιδευτικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας. 

Μαρίζα Τσαχάλη, Μουσειοπαιδαγωγός (ΜΑ) με πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό και την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με διαφορετικές ομάδες, στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η πλατφόρμα υλοποίησης του σεμιναρίου είναι το Zoom. Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλωθεί στη φόρμα. Μπορείτε να κάνετε αίτηση μέχρι την Παρασκευή 29/1/2021 στην ηλεκτρονική φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSed3FmsXmx1kbMGcJiYtY9yActKZjzhDDt2baznvUSSSRY2Ag/viewform?usp=sf_link

Για να δείτε το έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας πατήστε εδώ