Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο «Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την κλιματική αλλαγή» στις 19/5/2021

                      

Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας, τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτ. Αττικής, τη Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας , Διεύθυνση Δ.Ε. Αχαΐας και το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου πρόκειται να οργανώσει σύγχρονο από απόσταση επιμορφωτικό σεμινάριο (webinar).

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 19/05/2021 και ώρες 18.00 – 21.00, με τίτλο: 

«Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την κλιματική αλλαγή»

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.

Βασικός στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι η υποστήριξη εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσον αφορά την εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό υλικό «Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την Κλιματική Αλλαγή» που έχει δημιουργηθεί από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου. Οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που βοηθά την ομαδική εργασία, την κριτική σκέψη, την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα των μαθητών.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει :

          Θεωρητικό μέρος για:

·  την κλιματική αλλαγή

·  τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι

          Εργαστηριακό μέρος

·  Εξοικείωση με το εκπαιδευτικό υλικό «Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την κλιματική αλλαγή» που δημιούργησε το ΚΠΕ και της αντίστοιχης ιστοσελίδας που το φιλοξενεί https://kpekordeliou.wixsite.com/gamesclimatechange .

·  Παιχνίδια για την κλιματική αλλαγή

·  Ανατροφοδότηση, ερωτήσεις, σχόλια

Η πλατφόρμα υλοποίησης του σεμιναρίου είναι το Webex. Προβλέπεται η αξιοποίηση κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Ο τρόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου (σύγχρονο από απόσταση) μέσω διαδικτύου επιλέχθηκε λόγω των συνθηκών αλλά και για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.  

Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικό με την Κλιματική Αλλαγή το φετινό σχολικό έτος και σε όσους ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί  που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScj48ePwnpX4xPcjzSPEqXz4EKbndLJE45q_a3zjxfbT4Aghw/viewform?usp=sf_link  έως τη Δευτέρα 17/05/2021.

Στους επιλεγέντες θα αποσταλεί ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο λίγες μέρες πριν την υλοποίηση του σεμιναρίου.

Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 Έγγραφο Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...