Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Εξ αποστάσεως Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα: «Το σχολείο ως κόμβος για το μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων», Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

                         

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την  Ελληνογερμανική Αγωγή και τις  Διευθύνσεις Α/θμιας   και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Β, Γ, Δ και Ανατολικής Αττικής δια των Υπευθύνων  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει εξ αποστάσεως Επιμορφωτική Συνάντηση την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρες 15.30-17.00, με θέμα:

«Tο σχολείο ως κόμβος για το μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων»

Αντικείμενο και στόχος Συνάντησης: 

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί, θα πληροφορηθούν για τον ρόλο του σχολείου ως κόμβου για τον μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων, θα γνωρίσουν  σχετικές δράσεις σχετικά με το Σύστημα Τροφίμων, θα ενημερωθούν για τον σχετικό διαγωνισμό εκπαιδευτικού έργου/σεναρίων που είναι ενεργός καθώς και για το θερινό σχολείο που θα λάβει χώρα 3-5/7 στο Μαραθώνα και οι νικητές του διαγωνισμού θα επιδοτηθούν για να παρακολουθήσουν.

H επιμορφωτική συνάντηση απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αλλά και σε όποιους άλλους εκπαιδευτικούς θα επιθυμούσαν να την παρακολουθήσουν. 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdt_5rhbixjc1taNMLX7MZ9ExGLgXvGzyVfeaQzA9ld1EQ5oQ/viewform

                                                              ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15.30 – Υποδοχή

15-40 – 15.50  «Σχολικοί λαχανόκηποι : καλλιεργώ μέρος της τροφής μου»  από την Ιωάννα Ντίνου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Γ’ Αθήνας. Διαμόρφωση συνειδητοποιημένων μαθητών & μελλοντικών πολιτών,  μέσα από την ενασχόλησή τους με την καλλιέργεια και  την εκπαιδευτική αξιοποίηση ενός βρώσιμου κήπου σε θέματα που αφορούν στη διατροφή,  την υπεύθυνη κατανάλωση, το οικολογικό αποτύπωμα και την βιώσιμη διαχείριση των πόρων.

15.50- 16.00 «Η διεθνής δράση Meatless Monday / Lundi Vert / Πράσινη Δευτέρα, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», Βαρβάρα Πετρίδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Β’ Αθήνας.

16.00- 16.20 «Τροφή για μάθηση ή μάθηση για την τροφή;» με τους:  Δημήτριο Γκότζο, Μαρία Πλιώτα - Συνεργάτες Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΕργΠΕ) - ΕΚΠΑ, Μαρία Δασκολιά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Διευθύντρια ΕργΠΕ-ΕΚΠΑ. Αξιοποιώντας την Επιστήμη και τα Παρατηρητήρια Πολιτών σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες δημιουργίας σχολικών λαχανόκηπων.

16.20- 16.35  « Eπιστήμη των Πολιτών & σχετικές δράσεις με το σύστημα τροφίμων/υγιεινή διατροφή»  με την Κατερίνα Ρίβιου, Ελληνογερμανική Αγωγή.

16.35 – 16.55 « Tα σχολεία ως ζωντανά εργαστήρια (school as living labs) » με τον Bασίλη Λιακόπουλο, Ελληνογερμανική Αγωγή.

16.55-17.00  Αξιολόγηση και κλείσιμο

Η συνάντηση έχει διάρκεια δύο διδακτικών ωρών και στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα αποσταλούν οι εισηγήσεις  ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...