Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Επιμορφωτική εξ αποστάσεως ημερίδα με θέμα: «ΑποΤΥΧΗα 2» στις 05/04/2023

                                               

Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με την Small Educational Paradises και τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης:  ΔΠΕ Α’ Αθήνας, δια των Υπευθύνων  ΠΕ και ΠΘ, ΔΠΕ Δ’ Αθήνας, δια του Υπεύθυνου ΠΕ, ΔΠΕ  Δυτ. Αττικής, δια των Υπευθύνων ΠΕ και ΑΥ, ΔΠΕ Πειραιά, δια των Υπευθύνων ΠΕ, ΑΥ και ΠΘ,  ΔΠΕ Αργολίδας, δια του Υπεύθυνου ΣΔ και τις Διευθύνσεις  Β/θμιας Εκπαίδευσης: ΔΔΕ Β' Αθήνας, δια του Υπεύθυνου ΠΕ, ΔΔΕ Γ' Αθήνας, δια του Υπεύθυνου ΠΘ,  ΔΔΕ Δ' Αθήνας, δια του Υπεύθυνου ΠΕ, ΔΔΕ Πειραιά, δια του Υπεύθυνου ΠΕ, ΔΔΕ Ευβοίας, ΔΔΕ Ρεθύμνου, ΔΔΕ Ημαθίας & Αργολίδας, δια του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, οργανώνουν εξ αποστάσεως ενημερωτική ημερίδα με  θέμα:


«ΑποΤΥΧΗα 2»

“Αν η αποτυχία είναι τόσο σημαντική γιατί δεν μιλάμε για αυτήν; Πόσο συχνά μιλάμε για τις αποτυχίες μας, για τα λάθη μας; Πώς το κάνουμε;”

Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Απριλίου 2023 και ώρες  17.30- 20.00 μέσω της Πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης WEBEX.

 

Στόχος της ενημερωτικής- επιμορφωτικής ημερίδας είναι να αποστιγματίσουμε ως κοινωνία  την πράξη της ΑποΤΥΧΗας. Η αποτυχία είναι ένα εντελώς αναπόφευκτο μέρος του να είσαι άνθρωπος. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του κάθε ανθρώπου – δεν υπάρχει άτομο που δεν την βιώνει – και για τον λόγο αυτό οφείλουμε να μιλάμε για αυτήν! Στο πρώτο σεμινάριο για την ΑποΤΥΧΗα αποτυπώθηκε η πίεση που ασκεί η «επιτυχία» και τέθηκε το ζήτημα για τους τρόπους που αντιμετωπίζεται η όποια «αποΤΥΧΗα» σε διάφορους τομείς όπως: έρευνα, επιχειρείν, δημοσιογραφία, εκπαίδευση, ψυχολογία, coaching. Στο 2ο σεμινάριο θα επεξεργαστούμε την εξαιρετική δύναμη της λέξης ΑποΤΥΧΗα, θα αναρωτηθούμε πόσο συχνά μιλάμε για τις αποτυχίες – λάθη μας στον ίδιο μας τον εαυτό, στην οικογένεια μας, στους φίλους μας, στην τάξη μας, και πως  δημιουργούμε τάξεις φιλικές στα λάθη.

     Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/tTMc3dUrZKu9X9uf9  έως την Παρασκευή 31/03/2023.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

17.30 -17.45

Έναρξη , χαιρετισμοί

17.45- 18.00

«Η αποτυχία στην διαδικασία της Αξιολόγησης», Δρ. Ματίνα Μάγκου, Σύμβουλος, Ερευνήτρια και Διαχειρίστρια έργων με Κοινωνικό Αντίκτυπο στους τομείς του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της νεολαίας και της κοινωνίας των πολιτών.

 

18.00 -18.20  

«Η αποτυχία είναι το ήμισυ του παντός», Όλγα Τζώρτζη, Εκπαιδεύτρια Δραματικών Τεχνών, Acting Mentor, Σκηνοθέτις, Meisner Edu

18.20-18.40 

«Τα πρόσωπα της αποτυχίας.. και γιατί πρέπει να μιλάμε για αυτή»

Ελένη Ματράκη, Lawyer/ TED Speaker/ EIA Accredited Life, Wellness & Business Coach/ Co-Founder Institute of Prevention and Development

18.40- 19.00  

«Πάμε ξανά ή μάλλον πάμε καλύτερα!»,  Δήμητρα Κοκκινοπούλου, Founding Member PhonoQuest

·     Το λάθος ως χρήσιμο μαθησιακό εργαλείο στη μουσική 

·     Η διαχείριση του λάθους προς όφελός μας 

·     «Μα αφού το διάβασα, γιατί έκανα λάθος;» 

 

19.00-19.20  

«Πώς δημιουργούμε τάξεις φιλικές στα λάθη; Πρακτικές μέσα από το λογοτεχνικό βιβλίο "Η ιστορία του...λάθους μου"», Mαρία Λοιζίδου, Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας και Ποίησης, Εμψυχώτρια σε ομίλους παιδικής λογοτεχνίας.

19.20- 20:00  

Ερωτήσεις – Συζήτηση- Αξιολόγηση

 

Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...