Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

«Εκπαιδευτικός Λογοτεχνικός και Ιστορικός Περίπατος στην Πλάκα», στις 6/11/2023, 17:00-18:30

 Η  Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Γ’ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής διοργανώνουν επιμορφωτική επίσκεψη στην Πλάκα με θέμα:

     

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να ανακαλύψουμε τις αγαπημένες γωνιές και τα στέκια των λογοτεχνών στην παλιά Αθήνα. Ταυτόχρονα, θα αναδειχθούν σημεία της Πλάκας που συνοδεύονται με λογοτέχνες και τα κείμενά τους…

«…πηγαίναμε μεγάλη παρέα στην Πλάκα, στον Πλάτανο. Το καλοκαίρι έξω, κάτω από το μεγάλο πλάτανο, το χειμώνα στο πατάρι. Ο Σεφέρης, ο Θεοτοκάς, ο Παπανούτσος, ο Κατσίμπαλης, ο Καραντώνης, ο Πικιώνης… Με τη ξανθιά ρετσίνα, τι κέφια, τι γέλια, τι πειράγματα, τι όμορφες και έξυπνες κουβέντες… Μετά παίρναμε τα σοκάκια της Πλάκας, τραγουδώντας και απαγγέλοντας…» Λητώ Κατακουζηνού, Άγγελος Κατακουζηνός -Ο Βαλής μου»

…αλλά και με την ιστορία της περιοχής στη διαχρονία της.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 17:00-18:30 και θα έχει συνολική διάρκεια 2 διδακτικές ώρες. Απευθύνεται σε  εκπαιδευτικούς που ανήκουν στη διεύθυνση.

Οδηγός στον περίπατο θα είναι ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής https://forms.gle/d6eGkifAVWUuC1SJ9 .


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

    Δευτέρα 6/11/2023

«Εκπαιδευτικός Λογοτεχνικός και Ιστορικός Περίπατος στην Πλάκα»

     17:00-17:30

Σημείο συγκέντρωσης : Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα)

Ενημέρωση –Προβολή σχετικού υλικού

     17:30 – 18:30

Εκπαιδευτικός Λογοτεχνικός και Ιστορικός Περίπατος στην Πλάκα

 

Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει με ίδια μέσα ή με ΜΜΜ.

Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...