Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

«Εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) κατά το σχολικό έτος 2021-2022»

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ.  Φ11/154902/Δ7/30-11-2021 εγκύκλιο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.ΑΙ.Θ. - Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, κατά  τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από τα Κ.Ε.ΠΕ.Α. ημερήσια εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς επίσης θα λειτουργήσουν Θεματικά Δίκτυα.
 
Α) Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Αττικής
1)      Κ.Ε.ΠΕ.Α. Αργυρούπολης
2)      Κ.Ε.ΠΕ.Α. Δραπετσώνας- Τροιζήνας Μεθάνων
3)      Κ.Ε.ΠΕ.Α. Λαυρίου
4)      Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ελευσίνας
 
Οι σχολικές μονάδες επιλέγουν τα προγράμματα για τα οποία κρίνουν ότι ενδιαφέρονται οι μαθητές και οι μαθήτριές τους έτσι ώστε τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τους στόχους κάθε σχολείου.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τις μαθητικές τους ομάδες σε ημερήσιο ή πολυήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, θα πρέπει  να συμπληρώσουν μέχρι τις 23/12/2021 την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeetD9IafIvOa9OTqkfkosbFRKOqnjPMvn1diczqFDfKoiRCA/viewform?usp=sf_link (σε περίπτωση που δεν ανοίγει η φόρμα, επικολλήστε τον σύνδεσμο σε μια νέα σελίδα του browser).
Οι σχολικές μονάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση επίσκεψης έως δύο (2) Κ.Ε.ΠΕ.Α. της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
       Οι επισκέψεις των σχολικών ομάδων της Α/θμιας Εκπ/σης στα ΚΠΕ περιλαμβάνονται στις 9 διδακτικές επισκέψεις του σχολικού έτους.
        Στο επισυναπτόμενο παράρτημα υπάρχει ο πίνακας με τα προγράμματα των Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Αττικής.
 
Για να δείτε το έγγραφο της Γ΄ Αθήνας και τα προγράμματα των Κ.Ε.ΠΕ.Α. πατήστε εδώ...