Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

«Καμπάνια για τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες»

 

(Για να δείτε την καμπάνια πατήστε επάνω στην εικόνα ή εδώ )

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών με θέμα: 

«Καμπάνια για τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες»

Στόχος της καμπάνιας είναι οι μαθητές/τριες να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με:
§   Τις λειτουργίες μιας βιώσιμης πόλης, που περιλαμβάνουν; την προσιτή και ασφαλή στέγαση για όλους, τα βιώσιμα συστήματα μεταφοράς και μετακίνησης, την ποιότητα του αέρα, τους πράσινους δημόσιους χώρους, τα βιώσιμα κτίρια και τις γειτονιές 
§   Τον βιώσιμο συμμετοχικό σχεδιασμό για την προστασία και διαφύλαξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την ανθεκτικότητα στις φυσικές καταστροφές.

Η δράση συνοδεύεται με ενημερωτικό υλικό και προτεινόμενες δραστηριότητες που μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ή πατώντας επάνω στην εικόνα. 
Η δράση θα υλοποιηθεί μέχρι τις 15 Απριλίου και τα αποτελέσματα από τις εργασίες των σχολείων θα αναρτηθούν στο padlet: «Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες». Στη δράση μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα σχολεία της ΔΠΕ Γ΄ Αθήνας, είτε είναι μέλη του Τοπικού Δικτύου είτε όχι.

Στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα με τίτλο «Τα σχολεία δρουν για το κλίμα» αναρτώνται όλα τα μηνιαία αφιερώματα- καμπάνιες, το εκπαιδευτικό υλικό, οι προτεινόμενες δραστηριότητες, καθώς και οι επιμορφωτικές δράσεις των τριών δικτύων.

Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...