Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

«Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ΥΠΑΙΘ» στις 19 Νοεμβρίου 2019


         

          Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας δια  της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) Αττικής, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, Δραπετσώνας, Ελευσίνας και Λαυρίου και τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνει Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 19 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 9.30 – 14.30 στην Αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγύ, με τίτλο:

 «Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση: ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην προστασία του περιβάλλοντος και του ανθρώπου»


Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθηση της ημερίδας 10 εκπαιδευτικοί.  Προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν υλοποιήσει στο παρελθόν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα και κατά το τρέχον σχολικό έτος. Τέλος προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς μέλη της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από την Πολιτική Ηγεσία (Υπουργός, Γεν. Γραμματέας), θα ακολουθήσει η στοχοθεσία και το πλαίσιο εργασίας από πλευράς της ΠΕΕΚΠΕ Αττικής και στη συνέχεια θα υπάρξουν δύο κεντρικές εισηγήσεις: α) από τον Ακαδημαϊκό, Καθηγητή κύριο Χρήστο Ζερεφό για την Κλιματική Αλλαγή και β) από τον Καθηγητή του ΕΚΠΑ κύριο Ευθύμιο Λέκκα για την Αντιμετώπιση των Καταστροφών από την Κλιματική Αλλαγή.

Κατόπιν, όλοι οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες με το συντονισμό στελεχών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τα ΚΠΕ και από τις Διευθύνσεις Εκπ/σης προκειμένου να εκπονήσουν προτάσεις και άξονες επεξεργασίας σχολικών προγραμμάτων Π.Ε.

Όλη η εργασία του επιμορφωτικού μέρους (χαιρετισμοί, εισηγήσεις, πορίσματα ομάδων εργασίας), θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΠΕΕΚΠΕ Αττικής, των ΚΠΕ και των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Προκειμένου να διαμορφωθεί ο πίνακας συμμετεχόντων μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019  και να εκδοθεί στη συνέχεια από τη Γενική Γραμματέα η απόφαση που θα δίνει την άδεια συμμετοχής και την άδεια εισόδου στο Υ.ΠΑΙ.Θ. παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/-νες εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής  μέχρι την 16η Οκτωβρίου 2019.