Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών με θέμα: «Το σχολείο εξοικονομεί ενέργεια»

                                                   

                               (Για να δείτε την καμπάνια πατήστε επάνω στην εικόνα ή εδώ...)
   
    Οι Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Α’, Γ’ και Δυτ. Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη συνδέουν με τη ζωή της σχολικής κοινότητας και προτείνουν δραστηριότητες για τη μείωση της ενέργειας στην καθημερινή ζωή του σχολείου.

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών με θέμα:

                                    «Το σχολείο εξοικονομεί ενέργεια»

Τα σχολεία καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας για φωτισμό, λειτουργία, θέρμανση και δροσισμό. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους διατίθεται για ενέργεια, σπαταλώντας πιθανόν περισσότερη από όση χρειάζονται. Στόχος της δράσης είναι η καταγραφή της χρήσης ενέργειας στο σχολικό κτίριο καθώς και η  διερεύνηση τρόπων μείωσης της κατανάλωσής της.

Η δράση συνοδεύεται με ενημερωτικό υλικό και προτεινόμενες δραστηριότητες που μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ή πατήστε επάνω στην εικόνα. 

 Η δράση θα υλοποιηθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου και τα αποτελέσματα από τις εργασίες των σχολείων θα αναρτηθούν στο padlet: «Το σχολείο μας ζωντανεύει και εξοικονομεί ενέργεια». Στη δράση μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα σχολεία της ΔΠΕ Γ΄ Αθήνας, είτε είναι μέλη του Τοπικού Δικτύου είτε όχι.

Στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα με τίτλο «Τα σχολεία δρουν για το κλίμα» αναρτώνται όλα τα μηνιαία αφιερώματα- καμπάνιες, το εκπαιδευτικό υλικό, οι προτεινόμενες δραστηριότητες, καθώς και οι επιμορφωτικές δράσεις των τριών δικτύων.

Έγγραφο Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...