Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κρήτη στις 28 – 30 Οκτωβρίου 2022

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει στο πλαίσιο της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και της ευαισθητοποίησής τους για την Αειφόρο Ανάπτυξη, τριήμερο βιωματικό - επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο και τα Χανιά σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Π.Ε.Α.) Βάμου Χανίων στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου 2022 με θέμα:

 

«Το περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη στην Κρήτη»

 

Σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδιού είναι η κατανόηση του φυσικού περιβάλλοντος και της περιβαλλοντικά βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης εντός των ορίων της φέρουσας ικανότητας και των δυνατοτήτων διαχείρισης και προστασίας των φυσικών και πολιτιστικών πόρων. Επίσης, η γνωριμία με την ποικιλομορφία οικολογικών, βιολογικών, γεωμορφολογικών και αισθητικών στοιχείων του κρητικού περιβάλλοντος και τον βαθμό επίδρασης από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης:

Μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Π.Ε.Α.) Βάμου Χανίων θα επιμορφώσουν τους εκπαιδευτικούς στον υγροβιότοπο της Λίμνης  Αγυιάς σχετικά με τη λειτουργία, την ορθή χρήση και την αναγκαιότητα του νερού στη φύση, τόσο για το ανθρωπογενές όσο και για το φυσικό περιβάλλον καθώς επίσης θα τους ενημερώσουν σχετικά με αυτόν τον τόσο σηµαντικό υδροβιότοπο που λειτουργεί ως στάση αποδηµητικών πτηνών που ταξιδεύουν προς Αφρική αλλά και ως τόπος διαχείµασης για είδη που έρχονται από το βορρά. Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΕ.Π.Ε.Α. Βάμου Χανίων θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς στην Παλιά Πόλη των Χανίων σχετικά με το ανθρωπογενές περιβάλλον, τα μνημεία διαφόρων πολιτισμών από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα έτσι ώστε να αντιληφθούν την αδιάλειπτη συνέχεια στην κατοίκησή της με τον εξαιρετικό κτιριακό-πολιτιστικό πλούτο. 

Οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια του τριήμερου επιμορφωτικού ταξιδιού θα επισκεφθούν το Aνάκτορο της Kνωσού, το οποίο είναι το σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού και από τα πλέον μεγαλειώδη μνημεία της ανθρώπινης ιστορίας. Το ανάκτορο θα χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα για την ανάδειξη της αναγκαιότητας εφαρμογής μοντέλων βιώσιμης ανάπτυξης στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που βασίζονται στην ισόρροπη ανάπτυξη και των τριών πυλώνων έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα και η ιστορική συνέχεια τους.

 

Οι εκπαιδευτικοί  που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν να συμπληρώσουν τον ακόλουθο σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjFkJlTULbWlpCG6xS2y4S2Vn-eZNbuxgpvtdw-aDtSopn8Q/viewform?usp=sf_link  έως την Παρασκευή 30/09/2022

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Οι εκπαιδευτικοί θα επιβαρυνθούν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.

Περισσότερες πληροφορίες για το κόστος στο επισυναπτόμενο αναλυτικό πρόγραμμα.

Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...

Αναλυτικό πρόγραμμα και συνολικό κόστος...