Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

       Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ11/122917/Δ7/30-10-2023 Eγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον, κατά το σχολικό έτος 2023-2024, σχεδιάζονται, οργανώνονται και υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων της χώρας Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων σχετίζονται με τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα, που απασχολούν ιδίως τις τοπικές κοινωνίες και χρειάζεται να επιλυθούν με γνώμονα τις αρχές της αειφορίας. Αντλούν το θεματικό περιεχόμενό τους κυρίως από τα ζητήματα αυτά και επιδιώκεται, στο μέτρο του δυνατού, να συνεισφέρουν στην επιτυχή αντιμετώπιση και ορθολογική διαχείριση των περιβαλλοντικών και άλλων προβλημάτων. Σχετική θεματολογία θα βρείτε στις σελίδες 10-12 της σχετικής εγκυκλίου. Επισημαίνεται ότι σε όλα τα Π.Σ.Δ. πρέπει να επιδιώκεται η εμπλοκή όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, καθώς και της τοπικής κοινωνίας, τόσο κατά την εφαρμογή τους, όσο και κατά την παρουσίασή τους, όταν αυτά ολοκληρωθούν.

Σημειώνεται ότι και φέτος τα έγγραφα θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή, ως εκ τούτου σχετικά με την υποβολή των Προγραμμάτων ισχύουν περιληπτικά τα παρακάτω:

 

Α . ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Φυσικές καταστροφές: Πρόληψη, αντιμετώπιση και οι επιπτώσεις τους στο Περιβάλλον, την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Εργασία

 

B. Τα Σχέδια Προγραμμάτων για όλα τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων υποβάλλονται έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023  

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στην Ηλεκτρονική Φόρμα Υποβολής Προγράμματος: https://forms.gle/orGk8oXQmKRCH2dL7 .

Γ. Σε ψηφιακή μορφή αποστέλλονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο sxolikesdrastiriotitesgathinas@gmail.com έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023:

το Αντίγραφο Πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων

Δ. Κάθε εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας μπορεί να υλοποιεί έως και τρία (3) Προγράμματα. Σε κάθε Πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά έως τρεις (3) εκπαιδευτικοί. Το γεγονός αυτό προάγει τη συνέργεια στην παραγωγή του εκπαιδευτικού έργου. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει μέχρι και σε τρία (3) ΠΣΔ.

Επομένως:

Για να θεωρηθεί ότι έχει κατατεθεί προς έγκριση ένα πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) θα πρέπει:

Α. Να έχει υποβληθεί η ηλεκτρονική φόρμα υποβολής του προγράμματος και

Β. Να κατατεθεί αντίγραφο της Πράξης του Συλλόγου Διδασκόντων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας για την υποβολή των προγραμμάτων...

Εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Ενδεικτικό σχέδιο “ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ TO ΚΛΙΜΑ  - ΝΗΣΙΔΕΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ"

            Ενδεικτικό σχέδιο "ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΥΛΗ – ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΤΑΞΕΙΣ"

            Ενδεικτικό σχέδιο "Τα σχολεία “υιοθετούν” τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας"

            Διάφορα ενδεικτικά σχέδια Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων