Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Υιοθετώ τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας», [8 και 9/12/2023]


      Οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας και Δυτ. Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνουν διήμερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) - Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχοινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου, με θέμα :

«Υιοθετώ τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας»

     Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 από 17.30 – 19.30 (μέσω webex) και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 από 09.00 – 15.00 (δια ζώσης) στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας  σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για το δασικό οικοσύστημα της Πάρνηθας, να ευαισθητοποιηθούν στην αξία της προστασίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος, να μάθουν για τις σημαντικότερες απειλές των δασικών οικοσυστημάτων και να ενημερωθούν για τα έργα αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας. 
Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν που θα ξεκινήσει από το μετρό Αγ. Μαρίνας στις 8.15 (1η στάση) και από το μετρό Αγ. Αντώνιος στις 8.30 (2η στάση). Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν 40 εκπαιδευτικοί κι από τις τρεις Διευθύνσεις λόγω του βιωματικού του χαρακτήρα. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ομοθεματικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

     Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα https://forms.gle/JEDfhTRdevGvbC4K6 έως την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023.


Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...