Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΠΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) - 2/11/2022

                                          

H Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, και Πολιτιστικών Θεμάτων, οργανώνει εξ αποστάσεως εισαγωγική, ενημερωτική, συνάντηση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 18.00- 19.30 μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν:

· Η γενική ενδεικτική θεματολογία των τριών δράσεων (Π.Ε., Π.Θ., Α.Υ.), καθώς και τα θέματα στα οποία δίνεται έμφαση κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

· Προτάσεις και παραδείγματα για πραγματοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στο πλαίσιο Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με επέκταση ή (και) συνδυασμό θεμάτων των ΕΔ.

· Ενδεικτικά παραδείγματα για τη συμπλήρωση της φόρμας για την υποβολή προγράμματος.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση σε ερωτήματα που θα τεθούν από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο https://forms.gle/TVrxPc6f1MDEuRxc7 μέχρι τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022. (Αν ο σύνδεσμος δεν ανοίγει αυτόματα, μπορείτε να τον αντιγράψετε και να επικολλήσετε στον φυλλομετρητή του Η/Υ.) Οι συμμετέχοντες/ουσες θα ενημερωθούν για τον σύνδεσμο της συνάντησης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα δηλώσουν στην ανωτέρω φόρμα/ αίτηση συμμετοχής έως την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022. 

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής (για την πιστοποίηση της συμμετοχής θα αναρτηθεί ένας σύνδεσμος στη συνομιλία/chat της συνάντησης λίγο πριν τη λήξη της, ώστε οι συμμετέχοντες να καταγράψουν τα στοιχεία τους).

Υπενθυμίζεται ότι:

Α. Κάθε εκπαιδευτικός που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει πρόγραμμα/προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων πρέπει να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής στους παρακάτω συνδέσμους:

 

α. για τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdL6sBO4kONQzGdE6QX78--6ZwHdWEe1M-7shgvir8u7ExGjA/viewform?usp=sf_link

β. για τα Προγράμματα Αγωγής Υγείας:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkqvqT0sW7-bbitgOFwHWnXW12HAg10WhkNhD056jK-qeatg/viewform?usp=sf_link

γ. για τα Προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3iBUpxfXtIUcn4p5jFJfhJLxbTwXaSjdk5haM01IClA2IUA/viewform?usp=sf_link

 Β. Υπάρχουν ενδεικτικά σχέδια ανάπτυξης στις βασικές θεματικές ενότητες  – πρότυπα για τη συμπλήρωση της φόρμας για τα Περιβαλλοντικά Προγράμματα στον σύνδεσμο https://sxediaergasias.weebly.com/ .

Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...