Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

«Διημερίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, στο πλαίσιο της Δεκαετίας της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Unesco (το έτος 2011 είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), διοργανώνει διημερίδα με θέμα:
«Δικαίωμά σου…. δικαίωμά μου….. δημιουργώντας έναν κόσμο που σέβεται τα δικαιώματα όλων»

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου (ώρα 16.30 – 21.00) και Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010 (ώρα 8.30 - 14.00), στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Νεοκλέους 12-14, Λόφος Αξιωματικών- πλησίον Γήπεδο Ατρόμητου). Θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια.
Σκοπός της διημερίδας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προσπάθεια διασφάλισης θεμελιωδών αξιών όπως: το δικαίωμα στην ισότητα, στην εκπαίδευση, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην υγεία, στη τροφή, στο πράσινο και τους ελεύθερους χώρους, στο νερό, στη φθηνή και καθαρή ενέργεια, στον καθαρό αέρα (ατμοσφαιρική ρύπανση), στη καθαρή και ασφαλή μετακίνηση,κ.λ.π.
Θέλοντας να αναδείξουμε τη δύναμη των αξιών που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα δηλ. στο σεβασμό στη ζωή, στην ελευθερία, στο περιβάλλον κλπ. καλούμε τους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν με τους μαθητές τους: ζωγραφιές, κατασκευές, ποιήματα, κείμενα ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Τα έργα θα εκτεθούν σε έκθεση με τίτλο: « Τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από τα μάτια των παιδιών», τις ημέρες και ώρες του σεμιναρίου. Παρακαλούμε να ενημερώσετε την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2010 στα τηλ. 2105447966 ή 6937463507 για τη συμμετοχή.
Περιλήψεις εισηγήσεων.....
Πρόγραμμα διημερίδας.....
Αίτηση συμμετοχής.....