Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

"Τριήμερη εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών ΠΕ Γ΄ Αθήνας"


Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΠΕ Γ΄ Αθήνας προγραμματίζει τριήμερη εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στις 11, 12 και 13 Μαΐου με τη συνεργασία μεγάλων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, του Οργανισμού Διοίκησης & Διαχείρισης του Πάρκου και την υποστήριξη του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Πάρκο από τα μέλη των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και να περάσουν από τέσσερα σημεία-σταθμούς κυκλικά όπου θα υλοποιούνται δράσεις διάρκειας μισής ώρας η κάθε μία.
Ο πρώτος σταθμός θα υποστηρίζεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία που υλοποιεί Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πάρκο και θα εστιάζει στη βιοποικιλότητα, ο δεύτερος σταθμός από τη WWF θα εστιάζει στην κλιματική αλλαγή, ο τρίτος από το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης θα εστιάζει στο νερό και τέλος ο τέταρτος σταθμός θα υποστηρίζεται από το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) με ένα πρωτοποριακό περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι το Planetbook.
Περισσότερα...
Αίτηση συμμετοχής....