Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«Επιμορφωτικό σεμινάριο στα ανθρώπινα δικαιώματα»

Σας ενημερώνουμε ότι τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Συμβίωση: Σχέδιο δράσης για την προώθηση της ανεκτικότητας και την πρόληψη του ρατσισμού στα σχολεία».
        Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Φιλικών 63 και Τσαλαβούτα).
        Στο σεμινάριο προσεγγίζονται -μέσα από βιωματικές δραστηριότητες- θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προώθηση της ανεκτικότητας, την πρόληψη του ρατσισμού και το προσφυγικό δίκαιο. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται σχετικά με τη δράση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ιδιαίτερα όσον αφορά την ευαισθητοποίηση των νέων στα παραπάνω αναφερόμενα θέματα. 
Για περισσότερες πληροφορίες και 
για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ...