Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

«3η τριήμερη εκδήλωση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης των μαθητών ΠΕ Γ΄ Αθήνας στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας για τρίτη χρονιά προγραμματίζει τριήμερη εκδήλωση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης των μαθητών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Γ΄ Αθήνας στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9  Μαΐου 2014, με τη συνεργασία μεγάλων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και την υποστήριξη του Οργανισμού Διοίκησης & Διαχείρισης του Πάρκου και των Δήμων.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ένας μεγάλος αριθμός σχολείων από τη Διεύθυνσή μας και οι μαθητές που θα επισκεφθούν το πάρκο υπολογίζονται περίπου στους 1200. Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με μέγιστο αριθμό περίπου 40 μαθητών (δύο τμήματα). Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των μαθητών με το μοναδικό χώρο του Πάρκου και η ευαισθητοποίησή τους σε καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα. 
 Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους θα ενημερωθούν, θα περιηγηθούν στο Πάρκο από τα μέλη των  Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και θα περάσουν από τέσσερα σημεία-σταθμούς, όπου θα υλοποιούνται δράσεις διάρκειας μισής ώρας η κάθε μία. Η συνολική δράση θα έχει χρονική διάρκεια δυόμισι (2,5 ) ώρες.
 Παρακαλούνται τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα έως την Παρασκευή 21 Μαρτίου  2014.