Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

«Τα μνημεία είναι γύρω μας: καταγράφω ένα παλιό κτήριο, ανακαλύπτω την ιστορία του» - Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Κέντρο  Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:
 

«Τα μνημεία είναι γύρω μας: καταγράφω ένα παλιό κτήριο, ανακαλύπτω την ιστορία του»

 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Νέα Διεύθυνση: Ευριπίδου και Δοϊράνης, Καλλιθέα, πλησίον Λεωφόρου Συγγρού, ύψος ξενοδοχείου Μετροπόλιταν, ρεύμα προς Πειραιά χάρτης: https://goo.gl/maps/8FaR9hmgRo72 ), κατά τις ώρες 17:00-19:00.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν την έννοια του μνημείου, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του τοπίου, να γνωρίσουν μνημεία του τόπου τους, της χώρας μας, αλλά και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και να αντιληφθούν την αδιαχώριστη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, τα παιδιά μπορούν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που απειλούν την αρχιτεκτονική κληρονομιά και να προτείνουν τρόπους προστασίας της.  
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στον σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/ALYVMImFn9 ως τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ορίζεται στους 50. Πίνακας με τα ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016.