Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Εσπερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) και το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) και το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και τις Διευθύνσεις Α’/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ και Δυτικής Αττικής και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Β΄ και Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, προτίθεται να διοργανώσει Εσπερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη, με τίτλο :
«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – μια άλλη προσέγγιση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών»
 Ειδικότερος στόχος της Εσπερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τους τρόπους με τους οποίους το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μπορεί να υποστηρίξει τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις του.
Η Εσπερίδα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 01-06-2016 και ώρες 18.45-23.00, στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη (Ιωάννου Μεταξά και Βασιλέως Παύλου, τηλέφωνα επικοινωνίας 2106131247 και 2108109107).
Το Κέντρο Επισκεπτών (http://www.astro.noa.gr/gr/visitorcenter/penteli/ ) διαθέτει χώρο στάθμευσης και κυλικείο.
Από τη Διεύθυνσή μας θα συμμετάσχουν 10 εκπαιδευτικοί.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης της Εσπερίδας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα http://tinyurl.com/z6ombuk  έως τις 25 Μαΐου 2016.

Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν στα προσωπικά τους e-mails μετά τη λήξη της υποβολής των δηλώσεων. Επίσης ο πίνακας των συμμετεχόντων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και στο ιστολόγιο του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.