Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αργυρούπολης στις 04/02/2021. Θέμα σεμιναρίου: «Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση. Ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία για την Κλιματική Εκπαίδευση: “Cli.c.k. for Schools”»

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, προτίθεται να υλοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αργυρούπολης και τις ΔΠΕ Α΄, Β΄, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Ανατ. Αττικής και Πειραιά, με θέμα: 

 

«Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση.

Ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία για την Κλιματική Εκπαίδευση: “Cli.c.k. for Schools”»

 

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18.00 - 20.40. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex και θα έχει συνολική διάρκεια τεσσάρων (4) διδακτικών ωρών.

Το σεμινάριο απευθύνεται συνολικά σε σαρανταοκτώ (48) εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων απ όλες τις Διευθύνσεις. Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου 8 εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα έχουν οι εκπ/κοί που υλοποιούν πρόγραμμα Π.Ε. στα Σχολεία τους τη φετινή σχολική χρονιά και οι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υλοποιήσουν σχετικό με την κλιματική αλλαγή πρόγραμμα την επόμενη σχολική χρονιά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε ηλικίες από 11 έως 15 ετών κρίνεται σκόπιμο να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου (Ε’, Στ’) χωρίς να αποκλείονται εκπαιδευτικοί μικρότερων τάξεων που ενδιαφέρονται για το εκπαιδευτικό υλικό.

Σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση. Το εκπαιδευτικό υλικό του ΚΠΕ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας (www.kpea.gr) και το εκπαιδευτικό υλικό που θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του σεμιναρίου είναι επίσης διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: https://www.clickforschools.eu/index.php/home_gr/.

 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω  ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020.  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4Y_uZjbf_FVKuBVcUKlP09cL4uEHc-gW6EeJ7kzoJkpYx5A/viewform

Για να δείτε το έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ...