Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Σταθμός τρίτος: "Ο Κλιματούλης ταξιδεύει στον Εθνικό Δρυμό Βίκου –Αώου στην Ήπειρο" - Εκπαιδευτική δραστηριότητα για την Κλιματική Κρίση

 

Για να δείτε την εκπαιδευτική δραστηριότητα για την κλιματική κρίση πατήστε εδώ ή επάνω στην εικόνα

Αλλιώς πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα ταξίδια του κλιματούλη!!!  

Το περιβαλλοντικό ταξίδι του Κλιματούλη αποτελεί μια εκπαιδευτική πρόταση των Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης και περιλαμβάνει δραστηριότητες που σχετίζονται με το κρίσιμο θέμα της Κλιματικής Αλλαγής. 

Μέσα από το ταξίδι του Κλιματούλη στην Ελλάδα την εποχή της κλιματικής αλλαγής, μαθαίνουμε πώς μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι εμείς οι άνθρωποι που αγαπούμε τα φυτά, τα ζώα, τον ήλιο, το σπίτι στο οποίο κατοικούμε, το σχολείο που πηγαίνουμε, την πόλη που μένουμε, το δάσος στο οποίο κάνουμε περίπατο ή η θάλασσα στην οποία κολυμπάμε το καλοκαίρι. 

Το ταξίδι του Κλιματούλη θα εξελίσσεται σε σταθμούς και οι αντίστοιχες εκπαιδευτικές προτάσεις που κάθε φορά θα αφορούν μια άλλη περιοχή της Ελλάδας, θα αποστέλλονται στις σχολικές μονάδες σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Σε κάθε σταθμό του ταξιδιού, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιούν στοχευμένες δραστηριότητες με στόχο την κατανόηση και αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας του φαινομένου της κλιματικής κρίσης.   

Για να δείτε και τους προηγούμενους σταθμούς του Κλιματούλη, πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο https://totaxiditouklimatouli.weebly.com/ ή πηγαίνετε στο ιστολόγιο του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ' Αθήνας και βρείτε στα δεξιά του ιστολογίου το μπάνερ του ταξιδιού του Κλιματούλη.

Ελπίζω ο νέος σταθμός να σας φανεί χρήσιμος.Εάν θέλετε να μοιραστείτε κάποια δραστηριότητα που υλοποιείτε με τους μαθητές σας μπορείτε να μπείτε στο ψηφιακό, διαδικτυακό χώρο του Κλιματούλη https://el.padlet.com/elniarchou/968aenld3c8bnr0r ώστε να ταξιδεύσουμε μέσω των δραστηριοτήτων και εντός της Διεύθυνσής μας.