Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτική συνάντηση στο ‘’Ίδρυμα Takis’’- Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες, το Σάββατο 20/1/2024 και ώρα 10-12π.μ.

 

Η  Δ/νση Α/θμιας  Εκπ/σης Γ’ Αθήνας, δια της  Υπεύθυνης  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis-Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες,  συνδιοργανώνουν δίωρο επιμορφωτικό και βιωματικό σεμινάριο το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, και ώρες 10-12 π.μ. με  θέμα:

«Ίδρυμα Takis: Παρουσίαση Εκπαιδευτικών Δράσεων, Ξενάγηση και WORKSHOPS»

Σκοπός της συνάντησης είναι η  επιμόρφωση των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών σε θέματα σύμπραξης της σύγχρονης τέχνης και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω πολλαπλών και σύντομων βιωματικών εργαστηρίων καθώς και η γνωριμία με το καλλιτεχνικό και επιστημονικό έργο του παγκοσμίου φήμης ‘’Takis’’ και πως αυτός κατάφερε με την χρήση όλων των ενεργειών να δημιουργήσει πρωτοποριακή Κινητική και Πράσινη Τέχνη.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του πρωτοπόρου Takis, να πάρουν μέρος σε ομαδικά οργανωμένα παιχνίδια μίμησης, κίνησης και δημιουργικής έκφρασης, να λύσουν γρίφους, να κατασκευάσουν από κοινού ένα έργο τέχνης, να πειραματιστούν με τα μαγνητικά παιχνίδια και τα μαγνητικά έργα του καλλιτέχνη και να αλληλεπιδράσουν σε ένα άκρως βιωματικό και διαδραστικό περιβάλλον. 

    Τέλος, θα δοθεί έξτρα εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ψηφιακή μορφή για περαιτέρω μελέτη  στην τάξη. 

    Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ/νσης  Π.Ε.  Γ΄ Αθήνας.  

    Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής https://forms.gle/5ZqZEerHyAUBwTtc7 μέχρι την Πέμπτη 18/01/2024 (αν ο σύνδεσμος δεν ανοίγει αυτόματα, αντιγράψτε τον και επικολλήστε τον  στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή σας).

   Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους στο email που θα έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα.

Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...