Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Σεμινάριο με θέμα “Συλλέγω εμπειρίες”

Σας ενημερώνουμε ότι οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Ποσειδώνος 26, Δέλτα Φαλήρου), σεμινάριο με θέμα:

«Συλλέγω εμπειρίες»

 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 17:00-19:00 στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το ομότιτλο εκπαιδευτικό παιχνίδι που έχει σχεδιαστεί και διανέμεται στα σχολεία και στα παιδιά από το Κέντρο Επισκεπτών. Το εκπαιδευτικό αυτό παιχνίδι προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν με ποικίλους τρόπους τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ερεθίσματα που δέχονται και να τα μετατρέψουν σε δικά τους προσωπικά βιώματα. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα πλούσιο και ευέλικτο εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να αξιοποιήσει ο εκπαιδευτικός, να το προεκτείνει και να το μετασχηματίσει ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδο της τάξης του. Οι οδηγίες και οι προτάσεις που εμπεριέχει μπορούν να μυήσουν τους μαθητές με τρόπο βιωματικό και παιγνιώδη σε τρόπους ανάγνωσης ενός βιβλίου, ακρόασης μουσικής, παρατήρησης ενός αρχιτεκτονικού έργου, απόλαυσης ενός πάρκου αλλά και κατανόησης των μηχανισμών του αστικού όσο και του φυσικού  περιβάλλοντος. 
Για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών προς το Κέντρο Επισκεπτών, θα αναχωρήσει στις 16.30 πούλμαν από το Σταθμό μετρό Συγγρού – Φιξ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρόης) και μετά το τέλος του σεμιναρίου θα επιστρέψει πάλι στον ίδιο σταθμό. Οδηγίες για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών με δικά τους μέσα υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.snfcc.org/visitors-center/access/?lang=el .
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ημερίδα παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/DGTBL3UQTq ως την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 14:00.