Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Αειφόρο σχολείο: τι, πώς και γιατί;»



        Οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Εργ.ΠΕ/ΕΑΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών -Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) προτίθενται να οργανώσουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο:

«Αειφόρο σχολείο: τι, πώς και γιατί;»

         Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Απριλίου 2016 στο 24ο Δ.Σ. Ιλίου, Καρπάθου (τέρμα) (χάρτης σχολείου: https://goo.gl/maps/gk9FW4CZCqr ) και απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς των δύο Διευθύνσεων.
         Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων των Τοπικών Δικτύων: "Το σχολείο μας συναντιέται με την Αειφορία" (Α/θμια) και "Προς ένα αειφόρο σχολείο: το σχολείο μου" (Β/θμια) και απευθύνεται, κατά προτεραιότητα, στα μέλη των Τοπικών Δικτύων και σε όσους άλλους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το Αειφόρο Σχολείο.
         Στόχος είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να προσεγγίσουν την έννοια του αειφόρου σχολείου, το περιεχόμενο, τα χαρακτηριστικά και τα επίπεδα λειτουργίας του και να σχεδιάσουν τις δικές τους διδακτικές παρεμβάσεις που να ανταποκρίνονται στο πλαίσιο αυτό.
        Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα http://tinyurl.com/hsp7ogo έως την Τετάρτη 05/04/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και τις περιλήψεις των εργαστηρίων του σεμιναρίου πατήστε εδώ...