Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, κατανοώντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες έχουν περιέλθει οι πρόσφυγες και τις καθημερινές ανάγκες που πρέπει να καλύψουν για την επιβίωσή τους, απευθύνουν έκκληση στη σχολική κοινότητα της Διεύθυνσής μας και την τοπική κοινωνία, μέσω των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, να συμβάλουν έμπρακτα στην υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας δείχνοντας αλληλεγγύη, ανθρωπιά και διάθεση προσφοράς. 
Στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσής μας καλούνται να συμβάλουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως αυτά αναγράφονται στον συνημμένο πίνακα. 
 Για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης, συστήνεται κάθε συμμετέχον σχολείο να συγκεντρώσει κατά προτίμηση ένα μόνον είδος από τα παρακάτω προτεινόμενα.  Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν περισσότερα του ενός, θα πρέπει να διαχωριστούν ανά είδος.  Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν πρέπει να είναι συσκευασμένα σε χαρτοκιβώτια όπου θα αναγράφεται ευκρινώς τι περιέχει και σε ποια ποσότητα.

            Όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωσή τους, τα προϊόντα μπορούν να μεταφερθούν με ευθύνη του σχολείου στη Γενική Ταχυδρομική (Χαϊδάρι: Λεωφόρος Αθηνών 316, τηλ.: 210 5818003 Περιστέρι: Αιόλου 12, τηλ: 210 5763866 και  Ίλιον: Μενελάου 127, τηλ.: 210 2692728), η οποία στη συνέχεια θα τα παραδώσει δωρεάν στους κάτωθι Φορείς. Εναλλακτικά, όποιος επιθυμεί από κάθε σχολείο μπορεί να προσέλθει στις έδρες των Φορέων προκειμένου να τα παραδώσει.

Ας συμβάλλουμε όλοι στην ευαισθητοποίηση της  σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την τραγωδία που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν παρακαλούνται να μας γνωστοποιήσουν τη συμμετοχή τους, συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο:   http://www.twinurl.com/dMDu.