Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Νέα τροποποίηση ημερομηνιών των εκπαιδευτικών δράσεων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας για την ένταξη των παιδιών - προσφυγόπουλων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα

Σας ενημερώνουμε σχετικά με νέα τροποποίηση στις ημερομηνίες της έκθεσης έργων ζωγραφικής των μαθητών καθώς και της Εκδήλωσης – ενημέρωσης για το προσφυγικό με θέμα: «ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ» λόγω καθυστέρησης της έναρξης λειτουργίας των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Λυπούμαστε για τυχόν αναστάτωση που δημιουργείται.

Αναλυτικά:
  • Τα έργα της δράσης «Χρωματίζουμε τα όνειρά μας – εγώ κι εσύ μαζί», θα στηθούν και θα εκτεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου από τις 14/2 έως τις 19/2/2017. Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν παρακαλούνται να αποστείλουν ενημερωτικό email στην ηλεκτρονική διεύθυνση elniarchou@gmail.com έως τις 10/2/2017 για την καλύτερη οργάνωση. Τα έργα θα τοποθετηθούν σε ταμπλό που θα υπάρχουν στην αίθουσα στις 14/2/2017 με ευθύνη του σχολείου*.
  • Η δράση «Ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών ξεκινάει από τα παιδιά», θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες Τρίτη - Παρασκευή 14/2 – 17/2 τις πρωινές ώρες στο αμφιθέατρο του 8ου Δ.Σ. Χαϊδαρίου και θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση του έργου στον χώρο εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου στις 19/2/2017.
  • Η Εκδήλωση – ενημέρωση για το προσφυγικό με θέμα: «ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/2/2017 και ώρα 7:30μ.μ. στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αδάμ Στάμος, ο κ. Σπύρος Μερκούρης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ιγνάτιος Καράμηνας.


*Σε απάντηση ερωτημάτων σχετικά με τα έργα και τον τρόπο τοποθέτησης τους διευκρινίζεται ότι τα έργα προτείνεται να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μαθητικών ομάδων ή τμημάτων των σχολείων. Επίσης, θα μπορούσαν να έχουν τοποθετηθεί σε μια κινητή κατασκευή π.χ. μια μακέτα, ένα καράβι κλπ. Τα έργα δύναται ν’ αναλάβει ένας εκπαιδευτικός από το σχολείο ή γονείς να τα φέρουν και να τα τοποθετήσουν στον χώρο της έκθεσης.