Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Επέκταση χρόνου υλοποίησης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων) του διδακτικού έτους 2019-2020 της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας



Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και τη λήψη σχετικών μέτρων αντιμετώπισης του Covid-19 και ενόψει της λήξης του σχολικού έτους 2019-2020, τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες  της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας  δύνανται, εφόσον κρίνεται απαραίτητο από εκπαιδευτικούς που τα υλοποιούν, να συνεχιστούν κατά το επόμενο σχολικό έτος 2020-2021 και να ολοκληρωθούν έως την 31η Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη νομοθεσία που ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή της υλοποίησής τους.

Διευκρινήσεις:
·         Για προγράμματα που έχουν ολοκληρωθεί και για τα οποία έχουν ήδη συμπληρωθεί φόρμες απολογισμού θα εκδοθούν βεβαιώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν αποσταλεί στο υπ’ αριθμ. πρωτ.:  6609/16-06-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας με θέμα: «Ολοκλήρωση και Απολογισμός Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων σχολικού έτους 2019-2020».  Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός έχει υποβάλει τη φόρμα απολογισμού και επιθυμεί να συνεχίσει το πρόγραμμά του έως την 31η Οκτωβρίου 2020, δύναται να το κάνει. Η βεβαίωση θα εκδοθεί κανονικά στην πρώτη φάση απολογισμού.
·         Δυνατότητα για επέκταση  χρόνου υλοποίησης του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων έχουν οι μαθητικές ομάδες που την επόμενη σχολική χρονιά θα έχουν τον ίδιο εκπαιδευτικό. Ρητά αναφέρεται ότι η επέκταση χρόνου αφορά τα εγκεκριμένα προγράμματα του σχολικού έτους 2019-2020, ενώ η διαδικασία για τον Σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το επόμενο σχολικό έτος 2020-2021, θα ακολουθήσει τις συνήθεις διαδικασίες. 
·         Λεπτομέρειες για τη δεύτερη φάση απολογισμού που αφορά τα προγράμματα τα οποία θα συνεχίσουν να υλοποιούνται έως την 31η Οκτωβρίου 2020 θα ανακοινωθούν με νεότερο έγγραφο το οποίο θα αποσταλεί στις αρχές του νέου σχολικού έτους 2020-2021 από τη Δ/νση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας. Ως εκ τούτου σε πρώτη φάση και μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2020 θα εκδοθούν βεβαιώσεις υλοποίησης για τα προγράμματα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και σε δεύτερη φάση θα υποβληθούν φόρμες απολογισμού και θα εκδοθούν βεβαιώσεις για τα προγράμματα των οποίων η υλοποίηση θα επεκταθεί έως την 31η Οκτωβρίου 2020
 Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών για υποστήριξη και συνεργασία με οποιοδήποτε μέσο/εργαλείο επικοινωνίας/τηλεκπαίδευσης κλπ κατά την περίοδο της επέκτασης του χρόνου υλοποίησης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.