Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Καμπάνια ευαισθητοποίησης: "Πράσινα Χριστούγεννα-Μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα"

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την καμπάνια
 Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄, Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του ετήσιου αφιερώματος για την κλιματική κρίση και με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνουν καμπάνια ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών με θέμα:

"Πράσινα Χριστούγεννα-Μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα"

Η δράση θα διαρκέσει από 1 έως 23 Δεκεμβρίου και τα αποτελέσματά της θα αναρτούνται στο padlet  https://padlet.com/elniarchou/ku3pbkbofxine2hw.

Στόχος της δράσης είναι ο προβληματισμός των μαθητών για την υπερκατανάλωση των υλικών αγαθών που γίνεται στις γιορτές των Χριστουγέννων με συνέπεια την επιβάρυνση του πλανήτη με εκροές, σπατάλη πόρων και ενέργειας, σπατάλη τροφίμων και αύξηση των απορριμμάτων. Δημιουργεί ευκαιρίες για προβληματισμό γύρω από θέματα σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες αυτών των ημερών, τους εναλλακτικούς τρόπους να ευχαριστήσουμε τους αγαπημένους μας, τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος σχετικά με την ενέργεια, τη διατροφή, τα δώρα, τα ταξίδια κ.α., την έκφραση αλληλεγγύης σε όσους τη χρειάζονται. Περιλαμβάνει επίσης προτάσεις για δημιουργία οικολογικών στολιδιών, εναλλακτικού χριστουγεννιάτικου δέντρου με ανακυκλώσιμα υλικά και ευχετήριων καρτών.

Η δράση συνοδεύεται με ενημερωτικό υλικό για τον εκπαιδευτικό και κάρτες συζήτησης για τους μαθητές που μπορούν ν αντληθούν από το Ιστολόγιο «Σχολικές δράσεις για το κλίμα» https://schools4climate.weebly.com/ .


Καμπάνια ευαισθητοποίησης...

Κάρτες συζήτησης...