Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

     
 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει σε συνεργασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:
«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»
Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ; Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους Πρόσφυγες» και βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας «Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Προσφύγων», το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
      Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου (από 16:00 έως 20:00), το Σάββατο 21 Μαρτίου (από 09:30 έως 18:00) και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 (από 09:30 έως 14:30) στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (Πλουτάρχου 3-πλησίον Λ. Πετρουπόλεως).
        Σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση -μέσα από βιωματικές δραστηριότητες- θεμάτων που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και στον κόσμο καθώς και ζητημάτων ταυτότητας και διαφορετικότητας. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί αφενός εξοικειώνονται με την εκπαιδευτική χρήση τεχνικών από το θέατρο και το εκπαιδευτικό δράμα, τα οποία αξιοποιούνται κατά την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, και αφετέρου ενημερώνονται σχετικά με τη δράση και το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων. 
      Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στον σύνδεσμο http://tinyurl.com/nogab8q ως την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015. Λόγω του βιωματικού του χαρακτήρα, στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν τριάντα (30) εκπαιδευτικοί.