Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα των φύλων: από την εκπαίδευση στην πρόληψη»

      
Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ) δύο επιμορφωτικά-βιωματικά σεμινάρια με θέμα:

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ»
  
  Τα σεμινάρια, διάρκειας 10 ωρών το καθένα, απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και θα πραγματοποιηθούν:
α. το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στο 31ο Δ.Σ. Περιστερίου (Βυτίνης 23 και Βερροίας, χάρτης σχολείου: http://tinyurl.com/nne6zzo ) από 10:00 έως 20:00
β.την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στο 7ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων (Νικ. Πλαστήρα 206, χάρτης σχολείου: http://tinyurl.com/o6unpxz ) από 10:00 έως 20:00
Λόγω του βιωματικού τους χαρακτήρα, στο κάθε σεμινάριο θα συμμετάσχουν έως 15 εκπαιδευτικοί.
          Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα έμφυλων στερεοτύπων και διακρίσεων, καθώς και η εξοικείωσή τους με εκπαιδευτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ίδιους κατά την εκπόνηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
       Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στον σύνδεσμο http://tinyurl.com/n9ejo5w ως την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015.