Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Το δικό μου πάρκο» (Θεατρικό βιωματικό εργαστήριο με χρήση τεχνικών FORUM THEATER του AUGOUSTO BOAL)

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διοργανώνει την Κυριακή 05/11/2017 επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:
«Το δικό μου πάρκο»
(Θεατρικό βιωματικό εργαστήριο με χρήση τεχνικών FORUM THEATER του AUGOUSTO BOAL)
          
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 5 διδακτικές ώρες, θα διεξαχθεί στο 6ο-14ο Δ.Σ. Περιστερίου (Πτολεμαΐδος 51)/ Χάρτης: https://goo.gl/maps/ufHdvnAogs82 )  και ώρα 10.30 – 13.00 και απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς.
        Πρόκειται για βιωματικό εργαστήριο που επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες σε ζητήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσα από τη βιωματική σχέση με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Το FORUM THEATER αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό διδακτικό εργαλείο, αφού με την άμεση προσωπική συμμετοχική πρωτοβουλία, τη βιωματική επεξεργασία και την εσωτερίκευση των θεμάτων που τίθενται προς διερεύνηση, δημιουργούμε με παιγνιώδη και ανεπαίσθητο τρόπο  απτές και ισχυρές παραστατικές εικόνες, ικανές να ευαισθητοποιήσουν τα μέλη της ομάδας  και να τα οδηγήσουν στην υιοθέτηση επιθυμητών αρχών, αξιών και κανόνων. Εφαρμόζοντας τεχνικές  FORUM THEATER του AUGOUSTO BOAL, τα μέλη του εργαστηρίου εκφράζονται ελεύθερα και δημιουργικά, αποκομίζοντας μια πολύτιμη εμπειρία, με πολλαπλή λειτουργική αξία, απόλυτα  αφομοιώσιμη και εκμεταλλεύσιμη κάθε στιγμή, ενώ ταυτόχρονα διερευνάται η θέση και η άποψη, που έχουν πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που τίθενται και παρουσιάζουν κάποια μορφή καταπίεσης και έντονου προβληματισμού. Παράλληλα, επιχειρείται η ανασκευή επί το ορθότερο των θέσεων και των απόψεών τους και τελικά με τη συζήτηση και τους προβληματισμούς που γεννιόνται, γίνεται  προσπάθεια να καταλήξει ο καθένας προσωπικά στη  δική του αυτόνομη θέση σχετικά με το θέμα, γεγονός, που θα του δώσει τη δύναμη να την υπερασπιστεί σθεναρά και με ισχυρή βάση.
Το εργαστήριο θα συντονίσει ο κ. Σταύρος Σπυράκης, Εκπαιδευτικός  - Υπεύθυνος ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου- Εμψυχωτής  - Ηθοποιός.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και μαλακά παπούτσια.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:
10.00 – 10.30: Προσέλευση
10.30 – 10.45: Καλωσόρισμα από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας Ελένη Νιάρχου
10.45 – 11.00: «Η τεχνική του ηθικού διλήμματος ως εργαλείο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» - Ελένη Νιάρχου
11.00 – 13.00: Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Το δικό μου πάρκο» - Σταύρος Σπυράκης

                   Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα    https://tinyurl.com/yc8gsqj2  έως την Παρασκευή  20/10 /2017.