Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Αναδασώσεις και Εκπαίδευση: Κριτική προσέγγιση στο γιατί και το πώς» στις 10 Νοεμβρίου 2018 στον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους






Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και τις  ΔΠΕ Β΄ και  Δυτ. Αττικής καθώς και ΔΔΕ Α΄, Β΄ & Γ΄ Αθήνας και Δυτ. Αττικής, διοργανώνει μονοήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για 60 εκπαιδευτικούς με θέμα: 

«Αναδασώσεις και Εκπαίδευση: Κριτική προσέγγιση στο γιατί και το πώς»

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο  Βοτανικό Κήπο Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους  στις 10 Νοεμβρίου 2018.  Συγκεκριμένα οι εισηγήσεις και η παρουσίαση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα γίνει στην Αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης που βρίσκεται στο Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Διομήδους (Ιερά Οδός 405) ενώ η βιωματική προσέγγιση του θέματος, περιλαμβάνει μελέτη πεδίου στο Βοτανικό Κήπο και την επίσκεψη αναδασωμένων εκτάσεων της περιοχής.
Σκοπός του μονοήμερου σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών για τις δυνατότητες της αποκατάστασης των δασών  μετά από δασικές πυρκαγιές (φυσική αναγέννηση ή αναδάσωση), η βιωματική προσέγγιση του θέματος με πεδίο τον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α.  Διομήδους καθώς και η παιδαγωγική αξιοποίηση θεωρίας και βιωμάτων σε προγράμματα εκπαίδευσης για την αειφορία και το περιβάλλον για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης. Οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν δασικά φυτά της περιοχής, θα ενημερωθούν για το σημαντικό θέμα της επιλογής την κατάλληλων φυτικών ειδών στην αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων της Αττικής και για τους αρμόδιους φορείς που χειρίζονται τα παραπάνω θέματα, και τέλος θα συμμετέχουν στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν 9 εκπαιδευτικοί από την Διεύθυνσή μας, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 στον σύνδεσμο https://goo.gl/forms/2aGcYzZPIunwD6GQ2 .