Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από το WWF Hellas στις 27 Νοεμβρίου 2018





Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το WWF Eλλάς διοργανώνει εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού, διάρκειας 5 διδακτικών ωρών, με θέμα: 

 «Απολαμβάνοντας τη συνεργασία: Ένα εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού για την καινοτομία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

  Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο  20ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, Επτανήσου 23, Ίλιον, (χάρτης σχολείου: https://goo.gl/maps/QcD5hv96j1w ) την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018. Ώρα προσέλευσης 15:45 – 16:00. 
Στόχος του εργαστηρίου είναι:
-Να κάνουμε πράξη τον συμμετοχικό σχεδιασμό στην Εκπαίδευση για την Αειφορία χρησιμοποιώντας πρωτότυπες μεθόδους ή παλιές μεθόδους με ανανεωμένη διάθεση.
-Να περάσουμε καλά και δημιουργικά συμμετέχοντας όλοι στον σχεδιασμό ενός προγράμματος. (Στο βαθμό που κανείς δε μαθαίνει αν δεν περνάει όμορφα, η απόλαυση αποτελεί προϋπόθεση αλλά και στόχο της συμμετοχικής μάθησης.)
-Να γνωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε το παιδαγωγικό υλικό του WWF Ελλάς αλλά και να συνδυάσουμε υλικό, πηγές, μεθόδους και πρακτικές για τη διεξαγωγή θεματικά εστιασμένων και αποτελεσματικών προγραμμάτων.

Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η κ. Ελένη Σβορώνου, η κ. Νάνσυ Κουταβά από την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Eλλάς και η κ. Ελένη Νιάρχου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.                                          
             Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν συμμετοχή
 μέχρι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στον σύνδεσμο https://goo.gl/forms/nQoCQTZvi6PYVa9m2 .

 

 Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και πρόγραμμα σεμιναρίου...