Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Υλοποίηση σεμιναρίου με θέμα: «Ο Πολίτης της Ανακυκλούπολης: Αξιοποίηση της τεχνικής του Animation ως Εργαλείου Μάθησης»




Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο  με θέμα: 
 «Ο Πολίτης της Ανακυκλούπολης:
Αξιοποίηση της τεχνικής του Animation ως Εργαλείου Μάθησης στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία»


Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα ψηφιακά μέσα έκφρασης και συγκεκριμένα με την τεχνική του animation, καθώς και η ανάπτυξη θετικής στάσης σε ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την υγεία  και τον πολιτισμό υπό το πρίσμα των αρχών της Αειφορίας. Οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν βιωματικά τα στάδια κατασκευής ενός εκπαιδευτικού εργαλείου, μιας ταινίας «Animation», που θα σχεδιάζει νέους πολίτες στην πόλη της Ανακυκλούπολης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν υποστηρικτικό υλικό από την ιστοσελίδα www.recycleland.gr.
           Πιο συγκεκριμένα, το βιωματικό εργαστήριο βασίζεται σε ένα σχέδιο εργασίας με θέμα: «Συμμετέχω στην δημιουργία πολιτών της Ανακυκλούπολης» και περιλαμβάνει τα στάδια κατασκευής του animation, από το σενάριο ως την τελική έκδοση της ταινίας. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας προκύπτει μια συνεργατική δράση με ποικίλες οικολογικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές προεκτάσεις. Με αφορμή μικρές ιστορίες από την καθημερινή ζωή «ανακυκλωμένων αντικειμένων» που ζουν σε ένα μυστικό χώρο ανακύκλωσης, την Ανακυκλούπολη, δίνονται ερεθίσματα και πληροφορίες κατασκευής ιστοριών animation με ανακυκλώσιμα υλικά.
  Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Σιάκας Σπυρίδων, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας.
  Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο  3ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, Κορυτσάς 9, Χαϊδάρι (πίσω από το Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου - Λεωφ. Αθηνών) (χάρτης σχολείου: https://goo.gl/maps/H389q2k6PvT2 ) την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 16:45 – 20:00 (στάδιο πρώτο) και τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 (στάδιο δεύτερο), σε ώρες που θα ανακοινωθούν κατά την πρώτη συνάντηση. Η ημερομηνία υλοποίησης του τρίτου σταδίου, που αφορά την τελική έκδοση της ταινίας, θα αποφασιστεί από κοινού από τους συμμετέχοντες και τον συντονιστή.     Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον ακόλουθο  σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/PSAlfrqOhmjs5TRq2 .Πίνακας με τα ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα  της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019. 
Για να δείτε το έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας πατήστε εδώ...