Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

«Εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία του Αιγάλεω με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή - προτεινόμενες δράσεις και εκπαιδευτικό υλικό»




Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω, διοργανώνουν εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αιγάλεω, με θέμα :
«Μνήμες και αντικείμενα από τη Μικρά Ασία ταξιδεύουν  στα σχολεία του Αιγάλεω»
Με αφετηρία την πεποίθηση ότι η Μικρασιατική καταστροφή επηρέασε και διαμόρφωσε τον χαρακτήρα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, τις παραδόσεις και τη συλλογική μνήμη του τόπου μας, αλλά και όλου του λαού μας,  οι προτεινόμενες δράσεις επιδιώκουν την ανάπτυξη της ιστορικής σκέψης και συνείδησης των μαθητών, καθώς και τη  γόνιμη και ουσιαστική επαφή µε τα πολιτιστικά στοιχεία που μετάγγισαν στον ελληνικό χώρο οι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Ένας επιπλέον σημαντικός στόχος των δράσεων είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα προβλήµατα αποκατάστασης και ενσωµάτωσης των μικρασιατών προσφύγων στον ελλαδικό χώρο, γεγονός που θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενσυναίσθησης απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες της σύγχρονης πολυπολιτισμικής κοινωνίας και στην υιοθέτηση μίας ανθρωποκεντρικής προσέγγισης απέναντί τους.  
Για να δείτε το έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, τη δομή των δράσεων, τις προτεινόμενες δράσεις και το ενδεικτικό υλικό, πατήστε εδώ...