Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την παγίδευση και το εμπόριο άγριων πουλιών στις

                         

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου ώρες 17:00-19:30 με θέμα:

«Λέξεις και πράξεις που δίνουν φτερά»


Η παγίδευση και το εμπόριο άγριας ζωής αποτελούν παράνομες ενέργειες από τις οποίες επωφελούνται λίγοι, αλλά ζημιώνονται πολλοί: εμείς σήμερα, οι επόμενες γενεές αύριο, τα πουλιά, η βιοποικιλότητα. Η εκπαίδευση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας και της αυτό-οργάνωσης των νέων και των παιδιών για την προστασία των άγριων πουλιών που πλήττονται από τις παράνομες αυτές ενέργειες.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας ενάντια στη παγίδευση και το εμπόριο των άγριων πουλιών, που περιλαμβάνει ανάλυση του προβλήματος και παρουσίαση δημιουργικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την προσέγγισή του. Σε δεύτερη φάση θα γίνει αποστολή εκπαιδευτικού υλικού προς τους εκπαιδευτικούς που θα το παρακολουθήσουν και δυνατότητα υλοποίησης εξ’ αποστάσεως δράσεων με εκπροσώπους της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στις τάξεις που θα το αναλάβουν.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί των παραπάνω Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν δήλωση μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe16eI0gvgmgWT3Ymk2rlgFinl7F9zSJsndOx2IPRoBKN-nfQ/viewform?usp=sf_link

Στη συνέχεια θα ενημερωθούν στα δηλωθέντα e-mail για τον τρόπο σύνδεσης στην διαδικτυακή επιμόρφωση.

Για να δείτε το έγγραφο της Διεύθυνσης και το πρόγραμμα του διαδικτυακού σεμιναρίου, πατήστε εδώ...