Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

«Εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) κατά το σχολικό έτος 2023-2024»


 

        











    
    Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ.  Φ11/11511/Δ7/02-02-2024 εγκύκλιο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. - Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, κατά  τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν από τα Κ.Ε.ΠΕ.Α. ημερήσια εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς επίσης θα λειτουργήσουν Θεματικά Δίκτυα.
 
Α. Πλαίσιο σχεδιασμού και οργάνωσης των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε Κ.Ε.ΠΕ.Α
 
Οι σχολικές μονάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση επίσκεψης σε έως δύο (2) Κ.Ε.ΠΕ.Α. ανά σχολική ομάδα, σε ένα εντός της Π.Δ.Ε. Αττικής και σε ένα άλλο από τις υπόλοιπες Π.Δ.Ε.
 
Για την Π.Δ.Ε. Αττικής γίνεται δήλωση συμμετοχής στα παρακάτω πέντε (5) ΚΕΠΕΑ:
1.  Κ.Ε.ΠΕ.Α. Αργυρούπολης
2.  Κ.Ε.ΠΕ.Α. Δραπετσώνας
3.  Κ.Ε.ΠΕ.Α. Λαυρίου
4.  Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ελευσίνας
5.  Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνη Τρίτση
Οι σχολικές μονάδες επιλέγουν τα προγράμματα για τα οποία κρίνουν ότι ενδιαφέρονται οι μαθητές και οι μαθήτριές τους έτσι ώστε τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τους στόχους κάθε σχολείου.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τις μαθητικές τους ομάδες σε ημερήσιο ή πολυήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, θα πρέπει  να συμπληρώσουν μέχρι την Παρασκευή 09/02/2024 την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα:  https://forms.gle/PvPhEriiLEjKQWYb7  (σε περίπτωση που δεν ανοίγει η φόρμα, επικολλήστε τον σύνδεσμο σε μια νέα σελίδα του browser).
       Οι επισκέψεις των σχολικών ομάδων της Α/θμιας Εκπ/σης στα ΚΠΕ περιλαμβάνονται στις 9 διδακτικές επισκέψεις του σχολικού έτους.
        Στο επισυναπτόμενο παράρτημα υπάρχει ο πίνακας με τα προγράμματα των Κ.Ε.ΠΕ.Α. Αττικής ενώ στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τον συγκεντρωτικό πίνακα προγραμμάτων όλων των Κ.Ε.ΠΕ.Α. https://drive.google.com/file/d/1EVdjI5BOd6y7jC3s-kP9SNzL7BCPtOA2/view?usp=sharing .
 
Β. Γενικές οδηγίες
Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάρια των Κ.Ε.ΠΕ.Α. κατατίθενται στους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
 
Γ. Συμμετοχή σχολικών ομάδων σε Θεματικά Δίκτυα
Τα Κ.Ε.ΠΕ.Α. ιδρύουν και συντονίζουν Θεματικά Δίκτυα (διεθνή, εθνικά, περιφερειακά, τοπικά). Σχολικές ομάδες που εκπονούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων μπορούν να εντάσσονται στα Θεματικά Δίκτυα με αίτηση τους στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. το οποίο συντονίζει το Δίκτυο. Στην ιστοσελίδα του κάθε Κ.Ε.ΠΕ.Α. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο του κάθε Δικτύου καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο ένταξης σε αυτό.
 
Δ. Κάλυψη Δαπανών
Δεν προβλέπεται κάλυψη δαπανών φιλοξενίας στο Τεχνικό Δελτίο του Έργου. Οι εκπαιδευτικές και οι επιμορφωτικές δράσεις πραγματοποιούνται χωρίς Δαπάνη για το Δημόσιο.
 
Ε. Μέτρα προστασίας και ασφάλειας
Επισημαίνεται, ότι σε κάθε περίπτωση και κατά προτεραιότητα να τηρούνται αυστηρά τα
οριζόμενα στις εκάστοτε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και Εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων και να λαμβάνονται υπόψη τα κατά τόπους ισχύοντα μέτρα.

Για να δείτε το έγγραφο της Διευθυνσης ΠΕ. Γ΄ Αθήνας πατήστε εδώ...

     Έγγραφο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α...

     Προγράμματα ΚΕΠΕΑ...