Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Σεμινάριο- βιωματικό εργαστήριο για τη χρήση της μεθόδου storyline σε Νηπιαγωγείο και Α΄- Β΄, Δημοτικού [29/2/2024]

                                          

    

    Οι Διευθύνσεις ΠΕ A’, Γ’ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνουν δια ζώσης σεμινάριο για νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς Α’ και Β’ Δημοτικού που εκπονούν περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχετικό με το κλίμα και τα σχολεία τους είναι μέλη των αντίστοιχων Τοπικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Σχολεία για το κλίμα, νησίδες ανθεκτικότητας και αλλαγής». Το θέμα του σεμιναρίου είναι:  

               ‘’Ιστοριογραμμή/Storyline για την κλιματική αλλαγή’’

Το σεμινάριο έχει σκοπό τη γνωριμία των εκπαιδευτικών με τη μέθοδο της Ιστοριογραμμής- Storyline και τις δυνατότητες που προσφέρει για να προσεγγίσουν οι μικροί μαθητές το δύσκολο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Στο εργαστήριο οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με όλα τα στάδια της μεθόδου, να κατασκευάσουν το σκηνικό, τους χαρακτήρες, να εισάγουν το κρίσιμο ζήτημα, να αναζητήσουν λύσεις, να αναλάβουν δεσμεύσεις .

      Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 ώρες 17:00 έως 20:00, στο 9Ο Δημοτικό σχολείο Χαϊδαρίου (Κολοκοτρώνη 38, Χαϊδάρι 124 61). Το σχολείο απέχει 30 μέτρα από το σταθμό Αγ. Μαρίνας (Χάρτης: https://maps.app.goo.gl/nT5xxAchnDeJYiFe9).  Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στα 30 άτομα.

      Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν έως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου την ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/cX9BLB42hjSLhpUp6.

Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...