Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

«Η φύση στο σχολείο: Εργαστήριο δημιουργίας υπαίθριων τάξεων» - [24/2/2024]

                                      
    Οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄ και Γ’  Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και η «Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του δάσους», σε συνέχεια των τριών εργαστηρίων δημιουργίας υπαίθριων τάξεων σε σχολικές αυλές, που υλοποίησαν το φθινόπωρο του 2023, σχεδιάζουν ένα ακόμα εργαστήριο για την σύνδεση των κοντινών χώρων πρασίνου (π.χ. πάρκο, άλσος, πεζόδρομος με φύτευση) με το σχολείο και την ανάδειξη και λειτουργία τους, ως υπαίθριες τάξεις. 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/2/2024 και ώρες 10.00 - 13.00 και αφορά κατά προτεραιότητα τους εκπαιδευτικούς που είχαν παρακολουθήσει τα τρία προηγούμενα εργαστήρια και υλοποιούν ανάλογο εγκεκριμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στο Άλσος Πετραλώνων (Τρώων και Κριτολάου 2 (https://maps.app.goo.gl/PknrubofrjXBvKkX6κοντινός σταθμός Μετρό: Μοναστηράκι και κοντινός σταθμός Ηλεκτρικού: Θησείο).  Το Άλσος Πετραλώνων μας επιτρέπει να μελετήσουμε την αλυσίδα "σχολείο-πάρκο-λόφος", γιατί εφάπτεται σε πεζόδρομο με 4 σχολεία (2 Δημοτικά, 2 Γυμνάσια -Λύκεια) και βρίσκεται δίπλα στον λόφο Φιλοπάππου.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα.  Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα https://forms.gle/y1V3g1aDomjSLiha7 .

Έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας...