Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Υλοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου «Τέχνη και Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία: Μεθοδολογία και Εφαρμογές» στις 13 & 14 Μαρτίου 2015


Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσής μας σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρεωτικής, Δραπετσώνας & Τροιζήνας - Μεθάνων και Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Α/θμιας  Εκπ/σης  Αν. Αττικής και Δυτ. Αττικής και  Β/θμιας  Εκπ/σης  Β΄, Γ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής καθώς και με το 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, συνδιοργανώνουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:
«Τέχνη και Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία: Μεθοδολογία και Εφαρμογές»
       Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις . Ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι οι εγκαταστάσεις του 70ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών (δίπλα στο νέο Μουσείο Ακρόπολης, στη διεύθυνση Καλλισπέρη 1, περιοχή Μακρυγιάννη, Κουκάκι, μετρό Ακρόπολις). Το σεμινάριο απευθύνεται σε 120 εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Δ/νσεων.
Από τη Διεύθυνσή μας θα συμμετάσχουν 20 εκπαιδευτικοί
Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, να αναπτύξουν κριτική σκέψη και ενσυναίσθηση με τη βοήθεια της τέχνης και τέλος να τους ωθήσουν σε προτάσεις για την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων έτσι ώστε  να γίνουν ικανοί να αναλάβουν δράση άμεσα σε τοπικό επίπεδο.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα http://tinyurl.com/lq7w45n  έως την Τετάρτη  18/2/2015.
Τα εργαστήρια που επιθυμούν να παρακολουθήσουν (ένα στην πρωινή ζώνη και ένα στην απογευματινή) καθώς και τα προαπαιτούμενα θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση στους επιλεγέντες εκπαιδευτικούς από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.