Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Διήμερο σεμινάριο στη Δημητσάνα με θέμα: "Μουσεία και μονοπάτια ως εργαλεία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης" στις 27 και 28 Μαΐου 2017.



Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής σε συνεργασία με το ΚΠΕ Καστρίου, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα και τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Γ’ Αθήνας και  Ανατολικής Αττικής διοργανώνει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στη Δημητσάνα για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης , το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, με θέμα:
 «Μουσεία και μονοπάτια ως εργαλεία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την πρώτη ημέρα στο Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας, στην πόλη της Δημητσάνας και σε μονοπάτι  στο Λούσιο ποταμό και τη δεύτερη μέρα στο μονοπάτι Ελάτης - Βυτίνας (Μυλάοντας ποταμός) και στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι από τις 10:30 του Σαββάτου έως τις 14:30 της Κυριακής. Επιμορφωτές θα είναι οι διοργανωτές του σεμιναρίου.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί:
·         να εμπλακούν σε βιωματικές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όπως είναι τα περιβαλλοντικά μονοπάτια και οι μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες.
·         να μάθουν τους παραδοσιακούς τρόπους  αξιοποίησης του νερού και της δασικής ύλης.
·         να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του δάσους και ορθολογικής χρήσης των πρώτων υλών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 15 εκπαιδευτικούς από την Διεύθυνσή μας (45 σύνολο).
Το ΚΠΕ Καστρίου θα καλύψει τα έξοδα του γεύματος του Σαββάτου και τα έξοδα του δεκατιανού της Κυριακής των συμμετεχόντων. Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης (περίπου 45 ευρώ) θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο. Η διανυκτέρευση θα γίνει στη Δημητσάνα.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν  την αίτησή τους στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση  https://tinyurl.com/mw3jes9  μέχρι την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017.
Αν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών είναι λιγότερες από τις προβλεπόμενες, οι θέσεις τους θα καλυφθούν από εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης  Αρκαδίας.