Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

«Διοργάνωση βιωματικού σεμιναρίου σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο με θέμα:
  «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρες 16.30 έως 20.00, στο 35ο Δ.Σ. Περιστερίου (Αντιφάνους 17 & Φιλικών, Περιστέρι- Χάρτης σχολείου https://goo.gl/maps/zqb1SWY8Axj ).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα άγριας ζωής, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των προστατευόμενων ειδών της ελληνικής πανίδας όπως η αρκούδα, ο λύκος, η βίδρα και το αγριόγιδο. Μέσα από ευχάριστα κόμικ, φωτογραφίες άγριας ζωής αλλά και animation θα πληροφορηθούν για τον βιολογικό ρόλο της αρκούδας στο δάσος και γιατί είναι σημαντικό οι άνθρωποι να προστατεύουν την άγρια ζωή. Επίσης, με βιωματικές δραστηριότητες θα ενημερωθούν για τις προοπτικές επιβίωσης της αρκούδας, τη σύνδεσή της με την καλή λειτουργία του δάσους καθώς και τη σημασία του περιβάλλοντος (ανθρώπινου και φυσικού) περιοχών όπως ο Γράμμος, η Ροδόπη και η περιοχή που ορίζεται από τα βουνά Βέρνο και Βαρνούντα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς.
                Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα https://goo.gl/forms/fluorFPS0QrLmmng1  έως τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018.



Ενδεικτικό πρόγραμμα:
4.30-5.00: Προσέλευση
5.00-5.15: Καλωσόρισμα από την Ελένη Νιάρχου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής    Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
5.15-5.30: Ενημέρωση από τη Χαρούλα Κρομυάδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
5.30-6.30: Animation και κόμικ για την άγρια ζωή
6.30-7.00: Διάλειμμα
7.00-8.00: Βιωματικές δραστηριότητες