Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

      Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:  


«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ  ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»


Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.  προγράμματος με θέμα: "Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος”, το οποίο συντονίζουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό των φορέων («Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων , «Περάσματα», «Δεν είναι μόνο αριθμοί», Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, «Εσύ όπως κι Εγώ», «Μονόλογοι από το Αιγαίο», Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση) και είναι πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).
      Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου (από 17:45 έως 21:00), το Σάββατο 17 Μαρτίου (από 09:30 έως 19:00) και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 (από 09:30 έως 15:00) στο 8Ο Γυμνάσιο Περιστερίου (Μιχαλακοπούλου & Αριστάρχου, Περιστέρι, χάρτης: https://goo.gl/maps/JXMmjjA5ThG2 ).
        Σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση -μέσα από βιωματικές δραστηριότητες- θεμάτων που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και στον κόσμο καθώς και ζητημάτων ταυτότητας και διαφορετικότητας. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί αφενός θα εξοικειωθούν με την εκπαιδευτική χρήση τεχνικών από το θέατρο και το εκπαιδευτικό δράμα, τα οποία αξιοποιούνται κατά την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, και αφετέρου θα ενημερωθούν σχετικά με τη δράση και το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων. Επιμορφωτές και εμψυχωτές των εργαστηρίων του σεμιναρίου θα είναι οι θεατροπαιδαγωγοί Σόνια Μολογούση και Ηρώ Ποταμούση, καθώς και εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
      Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στον σύνδεσμο https://goo.gl/forms/CA962vx83izlZMyF2 ως την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018. Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα είναι περιορισμένος. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι υλοποιούν εγκεκριμένο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) αντίστοιχης θεματικής. Ο πίνακας με τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018.