Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ενημέρωση και πρόσκληση στα προγράμματα του ΚΠΕ-ΚΕΠΕΑ Λαυρίου των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021

              

Για το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, το ΚΠΕ Λαυρίου, όπως κάθε χρόνο, δέχεται σχολικές επισκέψεις από σχολεία της οικείας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πανδημία κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2020- 2021 δεν αποτελεί παρελθόν, η πρόσκληση αφορά κυρίως στα δια ζώσης προγράμματα που υλοποιούνται στους χώρους του ΚΠΕ και σε διάφορα πεδία στη Λαυρεωτική, αλλά γίνεται πρόβλεψη και για εξ αποστάσεως προγράμματα όταν αυτό καταστεί αναγκαίο. Καθώς οι εσωτερικοί χώροι του ΚΠΕ είναι μικροί και περιορισμένοι, για το πρώτο αυτό διάστημα θα δεχόμαστε μεμονωμένα σχολικά τμήματα (έως 27 μαθητές), σε συμφωνία με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ (ΦΕΚ 4187/Β-10.9.2021), και θα εστιάζουμε στην επίσκεψη στο πεδίο, δηλαδή σε ανοιχτούς χώρους εκτός των εγκαταστάσεων μας. Συνεπώς, όλα τα προγράμματα του ΚΠΕ θα τροποποιηθούν για να προσαρμοστούν στις παρούσες συνθήκες και έχοντας ως βασικό μέλημα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Το ΚΠΕ Λαυρίου θα υλοποιήσει 7 μονοήμερα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης1 που απευθύνονται σε περιβαλλοντικές ομάδες και τμήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά παράλληλα μπορούν να συσχετιστούν με τον νέο θεσμό των εργαστηρίων δεξιοτήτων και ειδικότερα με τη θεματική ‘φροντίζω το περιβάλλον’ και να λειτουργήσουν υποστηρικτικά. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του ΚΠΕ Λαυρίου μπορείτε να βρείτε στον  ιστότοπο του ΚΠΕ Λαυρίου (πατήστε επάνω στον υπερσύνδεσμο).

Για να δείτε το έγγραφο του ΚΠΕ Λαυρίου πατήστε εδώ...