Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό εξ' αποστάσεως σεμινάριο του ΚΠΕ Ελευσίνας και του ΚΠΕ Λαυρίου στις 22 Νοεμβρίου 2021 με τίτλο: «Δασικές πυρκαγιές, η επόμενη μέρα»

 



Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, δια  της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και Λαυρίου, και τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τις διευθύνσεις: Α/βάθμια Αν. Αττικής, Β/βάθμια Αν. Αττικής,  Α/βάθμια Δυτ. Αττικής,  Β/βάθμια Δυτ. Αττικής, Α/βάθμια Γ’ Αθήνας, Β/βάθμια Γ’ Αθήνας, Α/βάθμια Πειραιά, Β/βάθμια Πειραιά, Α/βάθμια Α’ Αθήνας και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Διεύθυνσης Εύβοιας,  προτίθεται να υλοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

 «Δασικές πυρκαγιές, η επόμενη μέρα»

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 17.30 – 20.40, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex. Θα έχει συνολική διάρκεια τεσσάρων  διδακτικών ωρών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των παραπάνω Δ/νσεων.  Όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduAFkbLnDsngZnd_b9TDCHRIUxS0INfuEfEFtfGDB8kmADWg/viewform?usp=sf_link (σε περίπτωση που το link δεν ανοίγει παρακαλείσθε να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε σε νέο φυλλομετρητή) έως τις 18/10/2021.

    Το καλοκαίρι του 2021 εκδηλώθηκαν στη χώρα μας καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, με βασικό χαρακτηριστικό το μεγάλο αριθμό πυρκαγιών και εκτεταμένες καμένες εκτάσεις, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην οικολογία, την υγεία και την οικονομία των πυρόπληκτων περιοχών. Ανάμεσα στις πληγείσες περιοχές ξεχωρίζουν η Αττική και η Β. Εύβοια, όπου οι πυρκαγιές οδήγησαν στην απώλεια χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων και στη δημιουργία σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων σε αυτές τις περιοχές.

Σκοπός του μονοήμερου σεμιναρίου είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών για το θέμα των δασικών πυρκαγιών και της αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών καθώς και η εκπαιδευτική προσέγγιση του θέματος με την παρουσίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικών με τις δασικές πυρκαγιές.     

Για να δείτε το πρόγραμμα και το έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας πατήστε εδώ...

Για να δείτε το έγγραφο του ΚΠΕ Λαυρίου πατήστε εδώ...