Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

«ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ» στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στις 08/10/2016

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συμμετέχει στη γιορτή πουλιών στο Πάρκο Τρίτση, υποστηρίζοντας τη δράση της «Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας» το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ώρες 11:00-14:00.

 «Το ταξίδι της μετανάστευσης συνεχίζεται!»

Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στην Αφρική. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (δείτε σχετικά το: http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1837 )
Περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών και ξεναγήσεις στις λίμνες του Πάρκου, δημιουργικά εργαστήρια (ζωγραφική, κατασκευή μάσκας), διαγωνισμούς  για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και πολλές εκπλήξεις! Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό και δεν χρειάζεται δήλωση συμμετοχής.

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για το αξιοθαύμαστο ταξίδι της μετανάστευσης αλλά και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα  μεταναστευτικά πουλιά στους τόπους αναπαραγωγής, στα περάσματα και στις περιοχές που ξεχειμωνιάζουν στη Μεσόγειο και την Αφρική. Τα μεταναστευτικά πουλιά, αφού ξεπεράσουν τους κινδύνους από τον άνθρωπο και το μεγάλο φυσικό εμπόδιο της θάλασσας της Μεσογείου, έχουν να διασχίσουν και την αφιλόξενη έρημο Σαχάρα και μάλιστα δύο φορές το χρόνο (άνοιξη και φθινόπωρο). Για τον λόγο αυτό οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα εστιάζουν στην ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών και των βιοτόπων που τα φιλοξενούν, μιας και η χώρα μας βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της μετανάστευσης!