Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

«Επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων» στις 3/11/2016

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει βιωματικό σεμινάριο στο πλαίσιο υποστήριξης των προγραμμάτων με θεματολογία σχετική με την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων με θέμα:

Πράκτορες του Πλανήτη

«Αποστολή: Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια»


Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο 3ο – 6ο Δ.Σ. Πετρούπολης (Θεσσαλίας και Ρήγα Φεραίου - Πετρούπολη) την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 17.00-20.30Η ακριβής διεύθυνση του σχολείου βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο http://tinyurl.com/jn69de7 .
Το εργαστήριο απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με αντίστοιχη θεματολογία σε τμήματα Β’ έως και Ε’ δημοτικού.
Μέσα από το εργαστήριο οι εκπαιδευτικοί θα:
Α) Εξοικειωθούν με περιβαλλοντικές έννοιες σχετικές με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση
Β) Πάρουν ιδέες για παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν στην τάξη τους
Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη «Αποστολή: Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια», το οποίο υλοποιείται στους μαθητές με τη βοήθεια έντυπου υλικού.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα  http://tinyurl.com/jmu5sxj έως την  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:
17.00 – 17.15
Προσέλευση
17.15 – 17.30
«Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θεματικό άξονα την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων» από την Ελένη Νιάρχου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
17.30 – 18.00
«Βιωματικό εργαστήριο» από τον Μάρκο Ζάγκα, Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Σχολείων στους Πράκτορες του Πλανήτη
18.00 – 18.30
Συζήτηση – Κλείσιμο σεμιναρίου

Για να δείτε το έγγραφο της Δ/νσης πατήστε εδώ...